Juccat vizuál

juccatvizual

juccatvizual

Lampioncsodák az állatkertben

avagy Sárkányok Éjszakái a Budapest Állatkertben

2016. május 22. - Juccat

A héten ellátogattunk a Budapesti Állatkert Sárkányok Éjszakái elnevezésű lampionfesztiváljára. 
20 óra előtt sikerült bejutnunk, jócska sorbanállást követően, majd még kis ideig világosban szemlélhettük a fénylényeket (például a nagyvadakat, itt alább), majd egyre nőtt a sötét és teljes pompájukban sejlettek fel a fénnyelbélelt lampionok. 
Ahogy szép lassan leszállt az éj, egyre misztikusabbnak tűnt túránk az éjjel sertepertélő valódi, hús-vér állatoktól sem mentes kertben. Megleshettük a hiénakutyát, majd egy másik ponton az oroszlán hallatott magáról, hátborzongató üvöltéseivel. A fejünk felett elhúzó, jellemezően hármasával kötelékben repülő vadkacsák csak mint lanyha egzotikum érintettek már meg bennünket. 
Később a félhomályban a tapír is felbukkant, és számolatlan látványos, szemet gyönyörködtető lampion, némelyik mesebeli, némelyik tradicionálisabb, természetesen a keleti zodiákus állatövei is felbukkantak és volt pár maibb alakzat is, még libikókázó pandamedvéket is láthattunk (talán, hogy az emberek rájöjjenek, hogy videófelvételi mód is van a kezükben tartott ketyerén. Én ellenálltam és nem videóztam le őket, nem igazán voltak a kedvenceim.).  
A legszebb, legesztétikusabb lámpástársulásokat jellemzően vízre tették, hogy még a víztükör is hozzáadjon szépségükhöz.
A kijárta felé terelő egyik utolsó és talán legnagyobb installáció egy holdacskákból álló sorfal volt. Roppant látványos levezetése a lámpáskavalkádnak, a kijárat közvetlen közelében pedig egy hatalmas kínai sárkány búcsúzott tőlünk, amit egészben nem sikerült megörökíteni a körülötte nyüzsgő tömeg miatt. 
Nem kizárt, hogy Európában más állat- vagy növénykertben is felbukkanhat majd ez a kiállítás, vagy akár még itthon is. Érdemes megnézni, ajánlom! 

sarkanyokejszakai_juccat_1.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_2.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_3.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_4_1.jpg
sarkanyokejszakai_juccat_5.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_6.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_10.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_8.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_12.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_15.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_13.jpg

sarkanyokejszakai_juccat_14.jpg 
sarkanyokejszakai_juccat_9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://juccatvizual.blog.hu/api/trackback/id/tr728738940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása